KNUR (Klub Nadwrażliwych Umysłowo Rowerzystów)

Powrót do Hyde Park

Rozmowy na każdy temat, niekoniecznie o rowerach

Postprzez Czuły/Narew88 » 13 sie 2009, o 11:42

Zapraszam dzisiaj na trening o 18 - jeśli pogoda pozwoli to będziesz mógł się wyładować. ;)
Czuły/Narew88
Początkujący

Zdjęcia: 2
Podziękował: 2
Otrzymał podziękowań: 1

Postprzez Pijący_mleko » 19 sie 2009, o 07:47

Już wróciłem. :mad: :mad:

Piszę w tym temacie aby utrącić nadzieje admina że pogrzebie ten temat w mrokach zapomnienia. :]

Co się dzieje na tym forum – ledwo parę dni mnie nie było a notowaniach naszego forum spadło z 85 pozycji na pozycje 100. :?:

Nie wiem czy będę miał ochotę i siły aby odbudować utraconą pozycję. :zalamany:

Widzę ze do niedzieli pewnie będę musiał odbudować formę i mój rower – do niedzieli oczywiście jak założę odpowiedni temat (Łyse lub krótsza trasa).

No dobra trochę odreagowałem i na razie kończę.

Jeżeli nikt nie będzie odpisywał na ten temat to dalej będę prowadził nudny monolog i będę dręczył biednych adminów. :D :D

_____________________________________________________________________________________________________________________

Nie wytrzymałem i temat założyłem.

Wszystkich którzy nie są zbyt leniwi zapraszam na wycieczkę [23.08.2009] . http://rowerowaostroleka.pl/viewtopic.php?p=804#804

A kto nie przyjedzie to tak go objadę na tym temacie ze jak mnie zobaczy to będzie mnie mijał szerokim łukiem. :mad:

(dozwolone tylko twarde usprawiedliwienia) :!:
Pijący_mleko
Moderator

Zdjęcia: 232
Podziękował: 1359
Otrzymał podziękowań: 2187

Postprzez Panzerjager44 » 21 paź 2009, o 20:48

Tak się zastanawiam po dzisiejszym dość burzliwym 3 osobowym dniu na forum, jak to właściwie jest postrzegane.
in plus
in minus

Z jednej strony mam więcej tematów i coś się dzieje
Z drugiej jak patrze na swoje 20% postów to wcale aż tak zachwycony tym nie jestem

pozostaje ze swoimi mieszanymi uczuciami, może jutro będzie lepiej..... :zalamany:

:?: :?: :?: :?:
Life is too short to ride a shit bike
Panzerjager44
-#OCT

Zdjęcia: 157
Podziękował: 258
Otrzymał podziękowań: 142

Postprzez Pijący_mleko » 4 lis 2009, o 16:15

Odcinek I - czyli prowokacyjne żarty jakie samowolnie pozwala sobie zamieścić PM

Tajemnicy jabłkowy zapach wydobywał sie z kilku tuzinów świec. Piękny misterny taniec lewitujących na różnych wysokościach płomieni był głównym choć słabym źródłem światła w zaciemnionym pokoju.

Z powodu ukrytych w mroku ścian trudno było określić wielkość i wystrój tajemniczego pokoju. Tylko zabłąkana czasem w pobliżu ścian świeca wydobywała ukryte w ciemności dziwne wizerunki umieszczone na obrazach i plakatach. Wytworzony w tajemniczym pokoju klimat sprawiał wrażenie spokojnego i bezpiecznego azylu wśród którego można było wyciszyć i uspokoić kotłujące sie emocje.

Piękno kłębiących płomieni zakłócał żarzący sie monitor. Wyświetlaną na monitorze stronę forum rowerowego obserwowały skryte w cieniu kaptura oczy. Postać przed komputerem siedzącą w pozycji kwitnącego lotosu otaczała prześwitująca ochronna aura o barwie świadczącej o głębokim zamyśleniu i skupieniu.

Po przeanalizowaniu ostatnich śladów jakie zostały na forum po zmaganiach wrogich sobie sił pod sztandarami mleczno-białymi i stalowo-szarymi postać wylogował się z systemu.

Kiedyś nadejdzie mój czas – pomyślała Mysterious gasząc naraz wszystkie świece lekkim tylko drgnięciem swoich pięknych brwi.

Wszystkie wydarzenia i postaci są oczywiście :P fikcją.
W odcinku drugim cel - Marqs.

Czy ktoś podejmie grę. :?:

W życiu piękne są tylko chwile.

Ryszard Riedel - Dżem
Pijący_mleko
Moderator

Postprzez Pijący_mleko » 5 lis 2009, o 15:29

Odcinek II - Zmartwienie

...
10:15 - nie zarejestrowano aktywności na forum
10:20 - nie zarejestrowano aktywności na forum
10:25 - nie zarejestrowano aktywności - po raz tysięczny Marqs kontroluje forum z poziomu panela administracyjnego
10:30 - kolejna szybka kontrola uniemożliwia wypoczęcie nie dosypiającemu już z nerwów Marqs”owi
10:35 - nie zarejestrowano aktywności na forum - Marqs sprawdza forum obawiając się co za nowe pomysły spadły do głowy nieobliczalnemu PM
10:40 - brak prowiantu zmusza Mraqs'a do opuszczenia stanowiska przy komputerze
10:45 - Marqs wystawia rower i szybko kontroluje forum na komórce
10:50 - Marqs wsiada na rower i rusza ....... gdy pisk hamulców i ryk klaksonu srebrnego Audi stopuje go od razu na starcie
10:55 - muszę się obudzić - stwierdza, szybko kontroluje forum i ponownie startuje
10:56 - po przejechaniu jezdni przywiązuje rower i wschodzi do sklepu gdzie zaskakuje go pięcioosobowa kolejka przed kasą
11:00 - ....... szum wiatru między szprychami kół i szybko umykające drzewa na liczniku już prawie 100 km/h ........ - ........ dziwnie zbliżające się płytki podłogowe w sklepie czyli siła ciążenia budzi zaskoczonego Marqs'a.
11:01 - Marqs szybko kontroluje forum nie zwracając uwagi na lekko zirytowaną ekspedientkę czekającą na zamówienie
11:05 - obładowany zakupami odpina rower, siada na rower, przecina jezdnię i juz jest w domu
11:10 - po szybkiej kontroli na forum Marqs loguje sie na Bike i wpisuje do blogu „wyprawa do różnych sklepów”
11:15 - nie zarejestrowano aktywności na forum
........
........
16:15 - no nareszcie .......... PM sie doigrał - pomyślał Marqs po przeczytaniu ostatniego postu na forum - po zaplanowaniu sankcji wobec PM mógł udać sie na długi zasłużony odpoczynek po kilkumiesięcznym czuwaniu.

Ps
Więcej odcinków tej niby powieści już nie będzie ...... choć miałem głupie pomysły odnośnie krulika, adm, czułego.
Jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam.

Nawet prowokacjami jak wyżej nie udało mi sie nakłonić forumowiczów do większej aktywności na forum.
Bardzo żałuję że inni którzy obserwują forum nie wykazują większej inicjatywy.
Podzielam zdanie Panzera że nie jest wesoło pisać n-setny post podczas gdy na forum aktywnie udziela się tylko 3 uczestników.
Pijący_mleko
Moderator

Postprzez Panzerjager44 » 13 maja 2010, o 22:32

Przeczytajcie sobie post wyżej bo nie chce mi się pisać.......
A na szosowców jestem po prostu W....iony. Chyba można napisać jedno zdanie nie mam czasu/nie przyjadę/to zły pomysł. Tak to nigdy się nie przejedziemy we własnym peletonie.....
Panzerjager44
-#OCT

Postprzez karolbiegacz » 14 maja 2010, o 08:49

Panzerjager44 napisał(a):Przeczytajcie sobie post wyżej bo nie chce mi się pisać.......
A na szosowców jestem po prostu W....iony. Chyba można napisać jedno zdanie nie mam czasu/nie przyjadę/to zły pomysł. Tak to nigdy się nie przejedziemy we własnym peletonie.....

Ja mam nadzieję, że wakacje będą dla WAS - szosowców.
Ale Przemek masz rację, wystarczy napisać słowo, wysłać sms`a itp.
Pozostaje tylko liczyć na lepsze czasy :)
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Postprzez 77maka77 » 26 maja 2010, o 21:29

Panzerjager44 napisał(a):Przeczytajcie sobie post wyżej bo nie chce mi się pisać.......

Może za szybko jezdzisz i wszyscy się boją zostać z tyłu hahha
77maka77
Stały Bywalec

Zdjęcia: 52
Podziękował: 65
Otrzymał podziękowań: 62

Postprzez Pijący_mleko » 1 lip 2010, o 12:11

Aby Was sprowokować do dyskusji mam pytanie:
Czy powinienem zmienić awatar ?
Oto moje propozycje:
1. Obrazek 2 . Obrazek 3 . Obrazek 4 . Obrazek

5. Obrazek 6 . Obrazek 7 . Obrazek 8 . Obrazek

A moze coś bardziej świątecznym nastroju :D
9. Obrazek

Czekam na dobre i merytoryczne odpowiedzi. ( ok ... żartowałem z tymi merytorycznymi :P )
Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres

Redaktor do moich postów by się przydał
Pijący_mleko
Moderator

Postprzez Panzerjager44 » 1 lip 2010, o 13:18

:D:D:D
koniecznie musisz zmienić !!!!

stawiam na 7.
Panzerjager44
-#OCT

Postprzez mysterious » 1 lip 2010, o 13:26

mleko niszczy śledzionę, Nie zmieniaj :P
mysterious
Stały Bywalec

Podziękował: 14
Otrzymał podziękowań: 11

Postprzez karolbiegacz » 1 lip 2010, o 13:30

zmieniaj na 1
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Owiń rower wokół latarni

Postprzez Pijący_mleko » 15 lip 2010, o 14:50

Jako ciekawostka takie zdjęcie. (dałem tutaj bo jako oddzielny temat raczej to sie nie nadaje ;) ktoś potraktował to poważnie więc do żartów też tego nie dałem)
u nas sie chyba nie przyjmie :D

Obrazek

Dzisiaj, z cyklu "zupełnie niepotrzebne wynalazki rowerowe" mamy rower, który można owinąć wokół latarni.

Ten - zdaniem niektórych mediów - rewolucyjny wynalazek jest dziełem Kevina Scotta z Londynu.

Kevin, zasmucony faktem, że w Londynie dziennie kradzionych jest kilkadziesiąt rowerów, wymyślił rower, który dzięki jakiejś sprytnej technologii można po dojechaniu na miejsce owinąć wokół latarni. Po owinięciu wystarczy go już tylko... spiąć u-lockiem.

Jeśli ktoś wytłumaczy mi, czemu rower z ramą w kawałkach, owinięty wokół latarni i spięty u-lockiem miałby być lepszy od roweru ze sztywną ramą, przystawiony do latarni i przypięty do niej u-lockiem, owinę swój rower wokół latarni.
Źródło: http://polskanarowery.sport.pl/msrowery ... tarni.html

Więcej (po angielsku) na stronie: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... -idea.html

Pijący_mleko
Moderator

Postprzez Pijący_mleko » 12 sie 2010, o 11:44

77maka77, twój nowy kask rowerowy jest z.a.r.ą.b.i.s.t.y
Obrazek
Tylko ta kamizelka trochę nie pasuje :D

Pijący_mleko
Moderator

Postprzez 77maka77 » 13 sie 2010, o 16:31

Pijący_mleko napisał(a):77maka77, twój nowy kask rowerowy jest z.a.r.ą.b.i.s.t.y
Obrazek
Tylko ta kamizelka trochę nie pasuje :D

e tam nie pasuje. Liczy się aerodynamika ;-)
77maka77
Stały Bywalec

Postprzez Pijący_mleko » 20 paź 2010, o 11:27

Nikt nie ma ostatnio pomysłu aby pisać o rowerach więc mam dla Wasz temat zastępczy ;)
Przybysze z Bliskiego Wschodu podbili Europę dzięki mleku

... W Europie sytuacja uległa jednak radykalnej zmianie i to nie tylko dlatego, że chłodniejszy klimat umożliwiał trochę dłuższe przechowywanie mleka. Nieliczni spośród rolników, którzy potrafili trawić laktozę dzięki drobnej mutacji, zaczęli pić świeże mleko, a także podawać je swoim dzieciom. Dzięki temu więcej dzieci dożywało do dorosłego wieku i mlekopije zaczęli się szybko mnożyć. W ciągu stu pokoleń ludzie z rzadkim niegdyś genem zdominowali całą Europę.

Dzieje podboju naszego kontynentu przez pijących mleko rolników naukowcy odtwarzają dzięki badaniom prowadzonym w ostatnich latach. Ogromną rolę odgrywają w nich analizy genetyczne i chemiczne. To one ujawniły ślady mleka na prehistorycznych naczyniach, nagłe rozmnożenie się ludzi z mutacją pozwalającą trawić laktozę, brak krzyżowania się przybyszów z Bliskiego Wschodu z pierwotnymi mieszkańcami Europy, a także pochodzenie pierwszych europejskich rolników i ich zwierząt. ...
Czytaj cały artykuł ...

Źródło tekstu:
http://archeowiesci.wordpress.com/2010/ ... eki-mleku/

Pijący_mleko
Moderator

Postprzez mac ap » 22 paź 2010, o 20:48

Czytujesz archeowieści, czy to był przypadek?
A co do pijących mleko, to wszyscy nimi jesteśmy, choć tylko niektórzy lubią pić także z butelki, a nie tylko we wczesnej młodości, z cycka...
mac ap
Stały Bywalec

Podziękował: 42
Otrzymał podziękowań: 152

Postprzez Pijący_mleko » 2 lis 2010, o 08:09

mac ap na stronę archeowieści od kilku lat staram sie zaglądać przynajmniej raz w tygodniu.
A na forum jest parę osób które interesują sie historią :cool:

Pijący_mleko
Moderator

Postprzez jojas » 13 gru 2010, o 22:27

77maka77 napisał(a):Chłopaki dajcie sobie z tym spokój . Pocił się w tym jakiś murzyn pederasta a ludzie się cieszą że mają koszulkę za 5 zł.
Taka odzież ma przeważnie temperaturę prania 30 stopni pranie ręczne. Zeby to było bezpieczne dla skóry trzeba by wręcz coś takiego wygotować a zazwyczaj traci to wtedy wszystkie właściwości oddychające i termoaktywne już nie mówiąc o odzieży z membraną ze się zwija w takiej temperaturze. Zaoszczędzone pieniądze trzeba będzie w przyszłości przeznaczyć na dermatologa. ale może się nie znam .

No no ktoś tutaj jest niepoprawnym rasistą i nie jest pro-europejski. To co 77maka77 nie lubimy asfaltu i pedałów a rowerki to lubimy co? :rotfl:
jojas
Stały Bywalec

Zdjęcia: 837
Podziękował: 110
Otrzymał podziękowań: 458

Postprzez 77maka77 » 14 gru 2010, o 20:50

Tak naprawdę to sam jestem murzynem , nawet grałem w kosza jak byłem młody . Tylko wolabym żebyście o tym nikomu nie mówili. A co do rowerowania to wiadomo że rowerzysta czesto obcuje z pedałami . Zreszta w pracy mam dwóch gejów.
77maka77
Stały Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park