[12.09.2010] Wycieczka do Łomży i Nowogrodu

Powrót do Propozycje

Tutaj zgłaszamy propozycje wspólnych wyjazdów

[12.09.2010] Wycieczka do Łomży i Nowogrodu

Postprzez adm » 10 wrz 2010, o 16:30

Zapraszamy wszystkich rowerzystów na wspólną wycieczkę do Łomży i Nowogrodu dnia 12 września 2010.

Data: 12 września 2010 (niedziela)

Miejsce zbiórki: Stacja benzynowa na skrzyżowaniu ulic Ostrowskiej i Ławskiej

Wyjazd: godzina 10:00

Dystans: ok. 100 km

Trasa: Ostrołęka, Ławy, Susk Stary, Zabiele, Rozwory, Nowe Przytuły, Łątczyn, Tarnowo, Kraska, Młynik, Szczepankowo, Mikołajki, Jarnuty, Janowo, ŁOMŻA, Jednaczewo, Szablak, NOWOGRÓD, Morgowniki, Dębniki, Zbójna, Osowiec, Ruda Osowiecka, Kurpiewskie, Łęg Starościński, Łęg Przedmiejski, Ostrołęka

Każdy z uczestników jedzie na własną odpowiedzialność tzn. że ogłaszający nie bierze odpowiedzialności za rowerzystów uczestniczących w wyjeździe.

Lista chętnych:
1. adm
2. Marqs
3. Pijący_mleko (na 50%)
4. 77maka77
5.
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 01:00 przez adm, łącznie edytowano 1 raz
+++
adm
Administrator

Zdjęcia: 270
Podziękował: 159
Otrzymał podziękowań: 222
Rower: Kross Raven Steppen

Postprzez 77maka77 » 10 wrz 2010, o 19:23

Mam tylko nadzieję ,że chwilkę na mnie zaczekacie przy przejezdzie przez ten las w Tarnowie bo mam takie wąskie pozbawione bieżnika opony, że nie wiem czy w ogole da się jechać przez ten odcinek.
77maka77
Stały Bywalec

Zdjęcia: 52
Podziękował: 65
Otrzymał podziękowań: 62

Postprzez mac ap » 11 wrz 2010, o 21:16

Ze względu na moją konieczność robienia krótkich postojów co 10-15km, nie mogę niestety dłużej jechać z Wami. Ale jeśli wyślecie mi sygnał na komórkę, mogę się z Wami spotkać gdzieś pod Łomżą i odprowadzić do Dębników. O ile trasa pomyślana jest rekraacyjnie (chętnie znów wejdę po drodze na Górę Lepacką), a nie jako szalony wyścig, w którym szybsi nie czekają na mniej szybkich, a ci mniej szybcy na jeszcze wolniejszych.
Mój numer zapewne przynajmniej część z Was ma.
A tak w ogóle, to zamiast trasy przez Łątczyn i Tarnowo, którą najwyraźniej stosujecie za każdym razem, gdy jedziecie do Łomży lub z powrotem, sugerowałbym drogę przez Kleczkowo, Dębowo, Uśnik, Wrzerzecz-Kolonia, Osobne, Czaplice i Konarzyce. Po drodze są tam dwa odcinki dróg gruntowych, ale wygodnych i pozwalających nie redukować zbytnio szybkości- w odróżnieniu od fragmentami zapiaszczonego odcinka Łątczyn-Tarnowo. I są krótsze od niego. Właściwie mógłbym pokierować Was przynajmniej od Wrzerzeczy.
mac ap
Stały Bywalec

Zdjęcia: 52
Podziękował: 42
Otrzymał podziękowań: 152

Postprzez adm » 11 wrz 2010, o 21:38

mac ap napisał(a):Ze względu na moją konieczność robienia krótkich postojów co 10-15km, nie mogę niestety dłużej jechać z Wami. Ale jeśli wyślecie mi sygnał na komórkę, mogę się z Wami spotkać gdzieś pod Łomżą i odprowadzić do Dębników. O ile trasa pomyślana jest rekraacyjnie (chętnie znów wejdę po drodze na Górę Lepacką), a nie jako szalony wyścig, w którym szybsi nie czekają na mniej szybkich, a ci mniej szybcy na jeszcze wolniejszych.
Mój numer zapewne przynajmniej część z Was ma.

Jeśli możesz to wyjedź tam gdzie ostatnio się spotkaliśmy. Powinniśmy tam być mniej więcej o 11:40. A co do wycieczki to jest ona z założenia rekreacyjna, a więc szybsi czekają na mniej szybkich, a ci mniej szybcy na jeszcze wolniejszych ;).

mac ap napisał(a):A tak w ogóle, to zamiast trasy przez Łątczyn i Tarnowo, którą najwyraźniej stosujecie za każdym razem, gdy jedziecie do Łomży lub z powrotem, sugerowałbym drogę przez Kleczkowo, Dębowo, Uśnik, Wrzerzecz-Kolonia, Osobne, Czaplice i Konarzyce. Po drodze są tam dwa odcinki dróg gruntowych, ale wygodnych i pozwalających nie redukować zbytnio szybkości- w odróżnieniu od fragmentami zapiaszczonego odcinka Łątczyn-Tarnowo. I są krótsze od niego. Właściwie mógłbym pokierować Was przynajmniej od Wrzerzeczy.

Trasy chyba już nie będziemy zmieniać (przynajmniej odcinka do Łomży ;)).

PS. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to mój rower jutro będzie miał 20 tys. km przebiegu :]

Relacja: http://rowerowaostroleka.pl/viewtopic.php?p=4226
+++
adm
Administrator

Zdjęcia: 270
Podziękował: 159
Otrzymał podziękowań: 222
Rower: Kross Raven Steppen

Powrót do Propozycje