Wczoraj na niedzielę były ładniejsze prognozy,
ale może nie będzie źle
przynajmniej deszcze na razie nie zapowiadają.
_________________ Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres
Tylko dla twardzieli !
Po upojnej nocy Sylwestrowej oraz przywitaniu Nowego Roku 2017 już o godz. 13:00 spotykamy się na treningu kolarskim.
Wszystkim, którzy rozpoczną swoją przygodę z kolarstwem już 1 stycznia 2017r. gwarantujemy mnóstwo sukcesów !
Obietnica - przepowiednia?
Tak właśnie osoby kochające sport kolarski powinny pokazać swoją moc nie tylko podczas "Sylwestra" ale również na wymagającej technicznie trasie kolarskiej w Czarnowcu gm. Rzekuń już w Nowy Rok
Ciekawe jest tylko kto wytrzyma i przejedzie 5 okrążeń, każde po 2km ?
Czy organizator ma organizować ognisko?
Czy wypijemy szampana po treningu?
ps. nie będzie kontroli antydopingowej !!!
Zapraszam
Karol
DOJAZD DO TRASY: https://goo.gl/maps/RJ8Q8rDQkfC2
Długość rundy ok. 2km.
Start 1.01.2017 godz. 13:00
Niestety nie uchwyciłem wszystkich, nie zmieściłem
byłem za krótko
stanęliście w takim ciasnym kącie
z tego obiektywu to mogłem tylko zgrzytać zębami
Parę uratowanych zdjęć:
https://goo.gl/photos/zrKQcogGbU3xC1Gs9
uratowanych bo czas popędzał by lecieć na drugą imprezę.
Galeria tej drugiej jest jeszcze gorsza
Uciekinierka z Koła łowieckiego
List gońcy za NIĄ jest
złapać i na własny koszt odwieźć na strzelnicę
Wczoraj (29.01.2017 niedziela) za przymusem Michała pojechaliśmy do lasu w Czarnowcu na trasę.
Po jednym rozgrzewkowym okrążeniu zamieniliśmy się rowerami
Wsiadłem na Michała "przełaj" i muszę powiedzieć, że było dziwnie...
Ostatni raz siedziałem na tego typu rowerze w 1986 roku !!! Choć wtedy cała konstrukcja, manetki, opony, hamulce były zupełnie inne to "sztywność" roweru pozostała
Na pierwszym okrążeniu było bardzo dziwnie ale na kolejnych zaczynałem już wyczuwać ten rower i szło coraz lepiej.
Fajna sprawa - obym nie oszalał i nie kupił sobie takiej przełajówki ... a może ?
05.02.2017
Trening:
- na rowerze
- na butach
Co kto lubi.
Start godz. 10:00
Czarnowiec ul. Leśna ( na końcu drogi) w lesie na trasie kolarskiej
Runda 2km
Czas - 1godz.
Zapraszam
Marek Karczewski
ps. na niektórych odcinkach dziś poszerzyłem single - nie będą już przeszkadzały krzaki.
23.03.2017 (czwartek)
Dziś 16:30 TRENING w RowerParku Czarnowiec. - MTB XC
Zbiórka u mnie na podwórku, bo trzeba się rozpakować z bagażników
Wstępnie jadą:
Michał Gawek
Karol Karczewski
Piotr Kowalski
Arkadiusz Jechanowski
Wiesław Podeszwa
kto jeszcze?
Wiosna, wiosna... a formy brak! Rowery zardzewiały przez zimę, tkanka mięśniowa otłuszczona, pierwsze starty mało obiecujące, Prezes zaniepokojony. Przyczyna jest oczywista: nadmiar lb i braki treningowe. Trzeba coś z tym zrobić, bo dalej tak nie może być. Lekarstwem będzie przetarcie zarośniętych szlaków mtb w Dąbrówce. Rozmyślając raz przy Łomża eksport mtb wpadłem na zaskakujący nawet mnie pomysł, że po trafionych WSC (cokolwiek by ten skrót nie oznaczał...) należałoby na coś i wtorki przeznaczyć (albo nawet środy), najlepiej na wyścigo-treningi MTB po pięknej nasze puszczy w Dąbrówce. Wiem wiem jak niektórzy jesteście zazdrośni! Dlaczego tylko w Dąbrówce? - pytacie. Może jakoś się dogadamy... . Ja tymczasem ubiegając konkurencję wyznaczyłem trzy trasy, rundy po ok 6-7 km, z którymi chciałem szanowną Brać kolarską zapoznać, najwyższe Czynniki prosząc o akceptację. Pierwsza trasa: SZYBKA - łatwa i przyjemna; druga: CIĘŻKA - powolna; trzecia MORDERCZA - co wiadomo co oznacza. Można by startować na przemian, lub odpowiednio pod kątem startów w innych wyścigach. Krucho u mnie ostatnio z czasem, jednak w najbliższą sobotę na 17, 31 będę gotów by zapoznać Wszystkich z propozycjami. Później dyskretnie oznaczę i posprzątam sam.
Żywię nadzieję, że zaakceptujecie mój lokalny patriotyzm zgadzając się z nazwą Naszej inicjatywy: DĄBRÓWKA MTB! Przemyślcie, przepijcie, przegłówkójcie to wszystko i dajcie znać co krytyka Wasza wnosi swego.
No to co, zbiórka przy parkingu w lesie między Nasiadkami a Dąbrówką?
Pawełek
Wiosna, wiosna... a formy brak! Rowery zardzewiały przez zimę, tkanka mięśniowa otłuszczona, pierwsze starty mało obiecujące, Prezes zaniepokojony. Przyczyna jest oczywista: nadmiar lb i braki treningowe. Trzeba coś z tym zrobić, bo dalej tak nie może być. Lekarstwem będzie przetarcie zarośniętych szlaków mtb w Dąbrówce. Rozmyślając raz przy Łomża eksport mtb wpadłem na zaskakujący nawet mnie pomysł, że po trafionych WSC (cokolwiek by ten skrót nie oznaczał...) należałoby na coś i wtorki przeznaczyć (albo nawet środy), najlepiej na wyścigo-treningi MTB po pięknej nasze puszczy w Dąbrówce. Wiem wiem jak niektórzy jesteście zazdrośni! Dlaczego tylko w Dąbrówce? - pytacie. Może jakoś się dogadamy... . Ja tymczasem ubiegając konkurencję wyznaczyłem trzy trasy, rundy po ok 6-7 km, z którymi chciałem szanowną Brać kolarską zapoznać, najwyższe Czynniki prosząc o akceptację. Pierwsza trasa: SZYBKA - łatwa i przyjemna; druga: CIĘŻKA - powolna; trzecia MORDERCZA - co wiadomo co oznacza. Można by startować na przemian, lub odpowiednio pod kątem startów w innych wyścigach. Krucho u mnie ostatnio z czasem, jednak w najbliższą sobotę na 17, 31 będę gotów by zapoznać Wszystkich z propozycjami. Później dyskretnie oznaczę i posprzątam sam.
Żywię nadzieję, że zaakceptujecie mój lokalny patriotyzm zgadzając się z nazwą Naszej inicjatywy: DĄBRÓWKA MTB! Przemyślcie, przepijcie, przegłówkójcie to wszystko i dajcie znać co krytyka Wasza wnosi swego.
No to co, zbiórka przy parkingu w lesie między Nasiadkami a Dąbrówką?
Pawełek
Wczoraj (18.04.2017) Pawel-rower zabrał nas aby zaprezentować ciężką trasą MTB w Lesie koło Dąbrówki.
Przybyło 6 osób:
1. Wiesław Podeszwa
2. Paweł Niedbała
3. Zdzisław Szklarski
4. Arek Jechanowski
5. Szymek Wojtczak
6. Marek Karczewski
Po przejechaniu pierwszej rundy ja miałem dość !
Rzeczywiście ta trasa jest TRUDNA !
Sporo ciężkich podjazdów i krótkich i długich.
Na nowych odcinkach dodatkowo bardzo "trzyma" mech ale mam nadzieję, że ta trasa przyjmie się na nasze treningi
Piszę na nowych, bo część trasy to ta z ubiegłego roku Kurpie MTB.
Warto na niej trenować, bo jest rzeczywiście wymagająca i to bardzo !!!
Ja po pierwszej rundzie i jeszcze kawałku skapitulowałem, wróciłem skrótem na parking, bo doskwierało mi strasznie zimno Pozostała piątka pojechała jeszce część tej nowej trasy
https://www.endomondo.com...workouts/latest
endomondo trochę się gubi w tym lesie, bo tam nawet komórki nie działają