1. Jeśli sądzić po tym forum, to jeżdzicie po ustalonych ścieżkach. Jeśli pominąć mapkę zBIGA, to prawie wszystkie doniesienia mówią o wyprawach na północ lub na południe. Z jednej strony Baranowo, Lelis i Kadzidło, a z drugiej nieśmiertelna wycieczka do Goworowa oraz Różan. Tymczasem nie widzę wcale śladów wypaw na zachód (poza pobliską Wam Nową Wsią Zachodnią) i na wschód (w szczególności poza linię Ruzi i poza wyjątkiem z powodu zawodów w Łomży). Innymi słowy wygląda jakbyście kierunek równoleżnikowy traktowali nieco po macoszemu. Nie widzę zupełnie wypraw w rejon Makowa Mazowieckiego, Krasnosielca (wyjątek-Panzerjager44) czy Jednorożca na zachodzie, a niejeden forumowicz wręcz pisał że wycieczki na wschód go nie pociągają. Z czego to wszystko się bierze? Czy rzeczywiście Baranowo i Goworowo to Wasz kanon- a jeśli tak, to dlaczego?
2. Niedawno jechałem autobusem do Gdańska i przejeżdzałem przez Ostrołękę. Zauważyłem coś, czego z roweru swego czasu nie dostrzegłem. Zaraz za Narwią ku zachodowi odchodzi droga oznakowana kierunkowskazem na wieś Przystań. Z mapy sądząc, może być całkiem ciekawa. Znacie ją- jak skojarzyłem, występuje ona w relacji forumowej wyprawy do Baranowa. Jak ona wygląda? I jak wygląda połączenie z Przystani do sąsiednich szos: na wschód, do Szwędrowego Mostu i na południe, do Nowej Wsi Kościelnej koło Nowej Wsi Zachodniej?
3. Macie szczęście mieć na forum aktywną i chyba bardzo sympatyczną forumowiczkę-rowerzystkę. Dlaczego nie skaczecie z radości i nie obsypujecie jej komplementami?