Wyścigi MTB "maratonykresowe" sezon 2011

Powrót do Maratony Kresowe

Postprzez 77maka77 » 7 lip 2011, o 19:16

krulik25 napisał(a):Interesujące zdjęcie ?

Obrazek

Darek nie płacz kupie ci chechłacz ;-)
77maka77
Stały Bywalec

Zdjęcia: 52
Podziękował: 65
Otrzymał podziękowań: 62

Postprzez Wojtek » 7 lip 2011, o 21:09

z Darka okiem już chyba wszystko ok, bo ostatnio dzwonił do mnie to nawet nic nie wspominał.
if you always do what you have always done,
you will always get what you always got.
Wojtek
Stały Bywalec

Podziękował: 426
Otrzymał podziękowań: 132

Postprzez Pijący_mleko » 8 lip 2011, o 07:39

Dario widziałem we wtorek.
Oko jeszcze czerwone ale już na nie widzi.

Obrazek

Artykuł i zdjęcia na stronie moja-ostroleka
http://www.sport.moja-ostroleka.pl/art1 ... zy-zdjecia

edit:

Obrazek

Artykuł na stronie Tygodnika Ostrołęckiego
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/arti ... /679540751
Ostatnio edytowano 8 lip 2011, o 09:08 przez Pijący_mleko, łącznie edytowano 1 raz
Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres

Redaktor do moich postów by się przydał
Pijący_mleko
Moderator

Zdjęcia: 232
Podziękował: 1359
Otrzymał podziękowań: 2187

Postprzez karolbiegacz » 8 lip 2011, o 07:46

Wojtek napisał(a):z Darka okiem już chyba wszystko ok, bo ostatnio dzwonił do mnie to nawet nic nie wspominał.

w środę pływaliśmy razem w basenie - więc musi widzieć :)
no ale czy pod wodą trzeba patrzeć?

ps. mam na żółtej zjeżdżalni czas 11:77 a Regulus zrobił 10:22 fiu fiu
karolbiegacz
-#KK24h

Zdjęcia: 41
Podziękował: 2095
Otrzymał podziękowań: 813

Postprzez karolbiegacz » 25 wrz 2011, o 08:43

24 września w Augustowie był Artur7
zajął 3miejsce w swojej kategorii
GRATULACJE
wyniki: http://www.maratonykresowe.pl/index.php?page=results
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez bamboccioni » 26 wrz 2011, o 12:39

Ja z Karolem też byliśmy w Augustowie, byliśmy również w Suwałkach. W Suwałkach bardzo nam się podobało - piękne widoki, długie podjazdy i szybkie zjazdy, no i finisz pod Jesionową Górę. Niestety o Augustowie nie możemy tego powiedzieć. Trasa płaska, nudna (las, las, las, potem znowu las i jeszcze trochę drzew i znowu las), a najgorsza ze wszystkiego była trzęsiawka na leśnych wertepach. Czułem jakbym przez 2 godz. stał za młotem pneumatycznym. Dla chcących czerpać przyjemność z wyścigów Augustów odradzam. Ciekawsze trasy i mniej trzęsące mam u siebie w Łysych ;)
bamboccioni
Nowy

Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 7

Augustów 24.09.2011 - Maratony Kresowe

Postprzez Pijący_mleko » 26 wrz 2011, o 12:55

artur 7,
bamboccioni

Trzeba było uprzedzić ze będziecie startować to bym założył temat :zalamany:
Albo sami mogliście taki temat wstawić .
Zapraszam do aktywności na forum.

Gratulacje za dobry start.
Iść, ciągle iść, trafiać celnie
W zawianej piaskiem trawy ślad
Być sobą być niepodzielnie
Oczami dziecka mierzyć świat
Iść, ciągle iść w stronę słońca
W stronę słońca aż po horyzontu kres

Redaktor do moich postów by się przydał
Pijący_mleko
Moderator

Zdjęcia: 232
Podziękował: 1359
Otrzymał podziękowań: 2187

Postprzez karolbiegacz » 12 lis 2011, o 08:10

Dziękujemy za sezon 2011
Bardzo dziękujemy Wam za trzeci już rok z Maratonami Kresowymi. Był to bardzo udany sezon. Wspólnie z kolegami na Białorusi zorganizowaliśmy pierwszą tego typu imprezę w tym kraju. Maratony Kresowe pojechały także do Chełma. Nowe pomysły jak meta w ośrodku Szelment okazały się strzałem w dziesiątkę. Każda z imprez miała swój niepowtarzalny charakter i specyfikę. Imprezy organizowane w Województwie Podlaskim pokazały jakim ogromnym bogactwem różnorodności dysponuje nasze województwo.

Na wiosnę wydawało się, że porywamy się na rzecz wręcz niemożliwą z taką ilością maratonów w kalendarzu. Przecież nie mamy pracowników etatowych, zaś środki finansowe za jakie powstają nasze imprezy są tylko małym ułamkiem tego czym dysponują organizatorzy imprez komercyjnych. Nie mieliśmy też poważnego wsparcia ze strony sponsorów. Jednak dzięki zaangażowaniu i pomocy wielu osób mieliśmy ciekawe trasy, które wykorzystywały walory regionu. Dzięki pomocy policji, Straży Granicznej, OSP, strażników leśnych i wielu wolontariuszy przejazd maratończyków był zawsze profesjonalnie zabezpieczony. Dzięki zaangażowaniu naszych gospodarzy w Michałowie i Narewce mieliśmy bardzo atrakcyjną oprawę imprez w postaci koncertów.

Byłem nie tylko organizatorem, ale i uczestnikiem wszystkich maratonów. Wiele razy byłem zbudowany wspaniałą atmosferą panującą na trasie. Podam dwa przykłady. W Łomży tuż po starcie były kałuże, zwężenie i po chwili zakręt z błotem. Oglądając ten fragment godzinę przed startem pomyślałem, że będzie "masakra". Jednak zawodnicy spokojnie przejechali przez zwężenie. Nikt się nie przepychał, nie denerwował. W Augustowie dwie grupy zatrzymał pociąg towarowy. Nie słyszałem narzekań czy objawów zdenerwowania. Wszyscy spokojnie zastosowali się do poleceń osoby zabezpieczającej trasę. Było też naprawdę wiele przypadków pomocy i życzliwości na trasie.

Staraliśmy się w miarę naszych możliwości nagradzać najlepszych maratończyków. Mamy nadzieję, że unikalne rzeźbione w drewnie medale były ciekawym uzupełnieniem kolekcji trofeów. Pewną pulę nagród zaczęliśmy rozlosowywać wśród wszystkich uczestników. Było to możliwe dzięki wsparciu firm Kross i APG, ale w większości przypadków po prostu dokupywaliśmy nagrody. Dzięki wsparciu Urzędu Marszałkowskiego udało nam się wykonać specjalne koszulki kolarskie dla zwycięzców Maratonów Kresowych i dla najwierniejszych uczestników.

Jeszcze raz dziękuję Wam, że byliście z Maratonami Kresowymi 2011! Gratuluję wszystkim, którzy odnieśli z nami sukcesy sportowe. Gratuluję wszystkim, którzy pokazali charakter i przełamali własne słabości aby dojechać do mety. Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim ludziom dobrej woli, którzy pomogli Maratonom Kresowym w minionym sezonie! Mam nadzieję, że w przyszłym roku spotkamy się w jeszcze większym gronie.

Jeszcze nie zakończyły się dla nas wszystkie formalności biurokratyczne i rozliczenia związane z minionym sezonem, a już rozpoczęliśmy przygotowania do sezonu 2012. Kalendarz powstanie na przełomie roku. W przyszłym sezonie zniknie dystans Mini... Zawodnicy z tego dystansu będą startować w Półmaratonie! Utworzymy nowe kategorie, dzięki którym rywalizacja nabierze nowego wymiaru. Była na ten temat ożywiona dyskusja na forum. Mamy też plany aby na naszych imprezach było więcej emocji pozasportowych... O szczegółach poinformujemy jednak jak wszystko będzie przygotowane.

Mirosław Barej
5.10.2011
źródło: http://maratonykresowe.pl/index.php?pag ... newsId=132
karolbiegacz
-#KK24h

Postprzez karolbiegacz » 12 lis 2011, o 08:11

Byłem nie tylko organizatorem, ale i uczestnikiem wszystkich maratonów. Wiele razy byłem zbudowany wspaniałą atmosferą panującą na trasie. Podam dwa przykłady. W Łomży tuż po starcie były kałuże, zwężenie i po chwili zakręt z błotem. Oglądając ten fragment godzinę przed startem pomyślałem, że będzie "masakra". Jednak zawodnicy spokojnie przejechali przez zwężenie. Nikt się nie przepychał, nie denerwował.

To prawda było spore błotko - brrr
karolbiegacz
-#KK24h

Poprzednia strona

Powrót do Maratony Kresowe