28-05-2011 - KOŚCIERZYNA - KaszebeRunda
W poprzednim tygodniu poczytałem sobie o tej imprezie.
Propozycja była na tyle interesująca ze zastanawiałem się nad uczestnictwem.
Brałem pod uwagę dystans "mini KaszebeRunda (120 km)".
Jednak jest jedno ale ... do imprezy może namówić mnie tylko jedna konkretna osoba, która jednocześnie zadeklaruje ze jedzie ze mną bo nie będę jechał sam.
Dopuszczam też możliwość zastanowienia się nad dłuższą trasą ale nie w grupie Panzer-Octan - ponieważ chcę dojechać żywy do mety.
Trasa maratonu wymaga dobrej zaprawy w turystyce rowerowej. Liczy ona max. 225 km . Startujemy w grupach 50 osobowych. Start grup, co 5 minut. Trasa maratonu to do wyboru dystans 121 km lub 225 km . Uczestnicy jadą samodzielnie lub w grupach. Uczestnicy maratonu, którzy z jakiś powodów będą zmuszeni przerwać jazdę muszą samodzielnie wrócić do Kościerzyny. Na trasie maratonu organizatorzy przygotują 7 punktów kontrolnych, na których zawodnicy otrzymają wodę, owoce, kanapki oraz będą mogli skorzystać z serwisu rowerowego oraz masażu. Meta w Kościerzynie zamykana jest o godz.20.00. Po tym czasie kończy pracę obsługa mety.
Szczegóły kilometrowe KaszebeRunda:
0 km Kościerzyna
40 km Borsk - śniadanie
68 km Laska - II śniadanie
105 km Charzykowy - obiad
141 km Lipnica - deser
174 km Półczno - posiłek
195 km Sulęczyno - posiłek
216 km Stężyca - posiłek
225 km Kościerzyna - META
mini KaszebeRunda (120 km) i mikro KaszebeRunda (64 km)
Dwie trasy o skróconym dystansie, oparte na dużej pętli są skierowane dla osób mniej długodystansowych i rozpoczynających pokonywanie długich maratonów rowerowych. Wszystkie trasy mają wspólny start oraz wspólny dojazd do mety.
Mapa Kaszeberunda
>> REGULAMIN <<