Pijący_mleko napisał(a):Opcja 3:
Spotyka się 10 rowerzystów i każdy jedzie w inną stronę
. Ponieważ tak zaczęli w pierwszy dzień Nowego Roku to zgodnie z tradycja chleją przez pozostałe 365 dni. Skutkuje to tym, że wątroby im puchną do monstrualnych rozmiarów i staja się doskonałym surowcem na wyrób tradycyjnych sandałów używanych tak chętnie przez rzymskich legionistów. Należy jednak pamiętać, że cykliści to świadomy i odpowiedzialny narodek myślący o innych, dlatego swoje doczesne szczątki w swej ostatniej woli przekazują różnym akademiom medycznym. W podzięce badacze (patolodzy) pewne schorzenie zamiast zwać marskością wątroby zaczną nazywać wątrobą ostrołęckich cyklistów. W ten to miły i sympatyczny sposób dzięki ofiarności owych 10-ciu cyklistów po wsze czasy będzie ludzkość pamiętała o miłośnikach rowerów z Ostrołęki. 

Pijący_mleko napisał(a):ekomena.pl napisał(a):Tradycyjny spacer noworoczny
Tradycyjny ?
To nie pomyłka. To tradycja.
Kolejny raz spotykamy się w pierwszym dniu Nowego Roku, na placu Bema o godzinie 12:00. Idziemy wolniutko wałem wzdłuż Narwi w kierunku Dzbenina.
Jako ciekawostkę podam że wspólnie z nami udział w tym wydarzeniu chcą wziąć entuzjaści rowerowi i biegacze związani z Amatorską Grupą bez limitu Ostrołęka i okolice.
Zapraszamy wszystkich członków i sympatyków naszego Stowarzyszenia.
Spotykamy się 1 stycznia 2012 r godzina 12:00 na Placu Bema.
Pamiętaj o zabraniu uśmiechu na twarzy, kiełbaski i ciepłej herbaty.
Źródło: http://ekomena.org.pl/
karolbiegacz roześlij wici o imprezie.
Ps
W artykule miało być napisane o forumowiczach, jednak z powodu braku szerszego odzewu ze strony innych osób
krulik zdecydował ze w artykule będzie wymieniona tylko grupa AG![]()
Dajcie znak ze się myli
Przecież więcej forumowiczów będzie stanie ustać na własnych nogach po całonocnych imprezach

karolbiegacz napisał(a):Dziś tak przywitałem sportowo Nowy Rok.
1. Na Placu Bema o godz. 12:00 (tak była przewidziana zbiórka) - spóźniły się te osoby co powinny.
...
5. Nie mieliśmy własnych kiełbasek.
...
7. W czasie jazdy dowiedzieliśmy się z kim spał Krzysiek.
8. Postaliśmy, pogadaliśmy - jeden robił zdjęcia.
...
I pojechałem znów w sD
...
13. Myślę, że za rok znów będziemy razem. Nie spóźnimy się - będzie nas więcej - będziemy mieli własne kiełbasy.

jojas napisał(a):- zmarzłem - powiedział Panzerjager44 (zupełnie nie na temat co tez nikogo nie zdziwiło)
Miałem ubranka założone na tzw "bałwanka", a naprawde jakoś po tej przerwie w rowerowaniu mi zawiewało, tak że kwestia tajemniczego zniknięcia nie zajmowała mego umysłu.

jojas napisał(a):- Co się stalo - zapytała rozglądając się wielkimi jak denka od winówek oczyma.
...
Reasumując jeżeli karolbiegaczowi nic się nie stało i pojechał se bez pożegnania, to znaczy, że jest nie karolbiegacz lecz prostak i cham.
KONIEC.
karol napisał(a):9. Chciałem jechać do domu ale (gdy się ktoś zadaje z EKOMENĄ) to okazało się, że to jacyś czarodzieje, wyczarowali rosnące dęby w moim kole rowerzyku za 500zł. Wycinając te drzewa z pomiędzy szprych uszkodziłem 14 z nich i przebiłem dętkę w 16 miejscach. Chciałem jechać na kapciu ale okazało się, że moje nogi nie dość, że z wystającą słomą z zelówek stały się tak długie, że złudzenie było takie jakbym miał strasznie nisko opuszczone siodło.

Tygodnik Ostrołęcki napisał(a):Ostrołęka Noworoczny spacer z Ekomeną i OCT
Jedni odpoczywają na kanapie, inni wolą spędzić pierwszy dzień nowego roku aktywnie. Na przykład na noworocznym, piątym już spacerze z Ekomeną.
Spacer z Ostrołęki do Dzbenina Stowarzyszenie Ekomena organizuje co roku. Po raz pierwszy do piechurów dołączyli rowerzyści z Ostrołęka Cycling Team. Przyprowadził ich Przemysław Rakowski, prezes. Razem z Stanisławem Giżyckim, prezesem Ekomeny, postanowili, że w 2012 roku podejmą kilka wspólnych akcji. Jakich? Mówiło się o wyprawie w Bieszczady...
Od tego roku Ekomena ma nową siedzibę: w pomieszczeniach po hotelu, w pałacyku. Można tam przychodzić i zgłaszać pomysły i propozycje, związane z turystyką, rekreacją i innymi formami aktywnego wypoczynku dla wszystkich.
Kurier Ostrołęcki napisał(a):Zamiast odpoczywać po nocy sylwestrowej niektórzy wsiedli na rower albo wzięli kijki Nordic Walking i punktualnie o godz. 12 w nowy rok przybyli na plac Bema, aby spotkać się na spacerze noworocznym organizowanym przez stowarzyszenie Ekomena. W tym roku entuzjastów aktywnego wypoczynku było ponad trzydziestu.
Moja-ostroleka.pl napisał(a):W niedzielę, 1 stycznia blisko 40 ostrołęczan wzięło udział w noworocznym spacerze organizowanym przez stowarzyszenie Ekomena.
Miłośnicy aktywnego wypoczynku wyruszyli punktualnie o godzinie 12.00 z placu Bema. Wśród nich znaleźli się zarówno pasjonaci pieszych wędrówek, biegacze, jak i rowerzyści.
- Spacer noworoczny stał się już tradycją - powiedział Bogdan Sokalski, wiceprezes Ekomeny. - Z roku na rok przedsięwzięcie to cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Tym razem do akcji przyłączyli się: Amatorska Grupa bez limitu Ostrołęka i okolice, a także Ostrołęka Cycling Team.
radio OKO.pl napisał(a):Ponad 40 osób wzięło udział w noworocznym spacerze zorganizowanym przez Stowarzyszenie Ekomena. Po raz pierwszy do sympatyków pieszych wędrówek dołączyła grupa blisko 10 rowerzystów z Ostrołęka Cycling Team.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości