przez jojas » 12 sty 2012, o 19:37
To nie jest takie proste. Padły trzy odpowiedzi:
- ciasteczka jojasa na świąteczny zapas,
- albo lukrowane zaloty Ślimaka niecnoty do Wiewiórki pędzącej po sizalowej łące;
- albo fotomontaż - naprawdę oko "Wiewiórki" to dziurka w nosie jojasa (czyli miejsce gdzie jojas wszystko upycha, kiedy na coś kicha, a że często kicha, więc dużo upycha i stąd wnioskuję, że dziurka musi być bardzo głęboka, albo bardziej taka czarna dziura, która przerabia wszystko na nicość - stąd wniosek, że poprawną odpowiedzią może być odpowiedź: CZARNA DZIURA JOJASA).
Odpowiedź trzecia to zapewne taki Perełkowaty żarcik, który co prawda zdradza dużo moich głęboko skrywanych tajemnic, ale odnoszę wrażenie iż traktowana ta odpowiedź poważnie być nie może.
Co do odpowiedzi drugiej to z bólem serca mego zaprotestować muszę. Wiewiórka co prawda została oszczędzona, bo padło na nią tylko podejrzenie, ze coś tam pędzi i do tego z sizalu. Powiem szczerze do tej pory nie wiedziałem, że z sizalu też można. Świadczy to tylko o tym, że człowiek całe życie się uczy i dowiaduje się czegoś nowego, oczywiście gdy umysł ma otwarty tak jak nie chwaląc się ja. Protestuję jednak przeciwko określaniu Ślimaka jako niecnoty. Jest to nieprawda. Powszechnie wiadomo, że Ślimak jest zbiorem cnót wszelakich. Kto nie wierzy niech poczyta sobie literatury dotyczącej tego tematu. Na początek proponuje " Placówkę". Ciekawi mnie co na takie kalumnie obrońcy zwierząt powiedzą?
Pozostała odpowiedź nr 1. Są to ciasteczka, a właściwie pierniki. Nie są to ciasteczka Jojasa ale Gusi. I nie jest to żaden zapas.
Generalnie można stwierdzić, że gratulacje Perełce za poprawna odpowiedź się należą.
Teraz odpowiem na pytanie Pijącegomleko. Pytanie brzmiało:
I co ?
Odpowiadam:
I g....
I to by było na tyle.